Çimstone Bakım ve Koruma

Tezgâhınız için mükemmel bir ürün seçtiniz…
Bankonuzun ömür boyu ilk günkü özelliklerine sahip kalması için basit ve düzenli bir bakım yapmanız yeterli olacaktır.
Çimstone; yüksek aşınma, çizilme ve darbe dayanımına sahip, leke tutmayan, gözeneksiz ve hijyen raporuna sahip tek yüzey kaplama malzemesidir. LGA Qualitest GmbH adlı Alman Ürün Analizi ve Güvenilirliği Merkezi tarafından gerçekleştirilen hijyen araştırması sonucunda; Çimstone’un yüzeyinde bakteri üremesi gerçekleşmediği, yüzeyin çok kolay temizlenebileceği ve temizlik sonrası mikrobiyolojik hijyen açısından tamamen güvenli olduğu raporlanmıştır. NSF 51 Yiyecek Alanları Uygunluk kriterlerini de tamamen karşılarak NSF Sertifikası alan Çimstone ev ve endüstriyel mutfaklarda yiyeceklerle temas halinde güvenli hijyenik yüzeyler sunar. Bu sayede, Çimstone bankonuzun üzerinde yiyeceklerinizi güvenle hazırlayabilirsiniz.

Çimstone’un asit ve bazlara karşı gösterdiği direnç sayesinde; evlerde sık rastlanan çay, soda, şarap, sirke, limon, meyve suyu ve güçlü baharat lekeleri sorun olmaktan çıkar. Gözeneksiz yapısı sayesinde leke tutmaz. Az miktarda sıvı deterjan ve nemli bezle yapılacak basit bir temizlikle, yüzey ilk günkü yeni ve temiz görüntüsünü uzun yıllar korur. Bakım ve korumanın en kolay yolu dökülen yiyeceklerin kalıcı leke haline dönüşmeden silinmesi ve düzenli günlük temizlik yapılmasıdır. Bankonuza dökülen yiyecekleri uzun süre bekleyip kalıcı leke haline dönüşmeden silin. Unutmayın ki, içerisinde ağartıcı ve ovucu partikül bulunan deterjanlar zamanla yüzeylere kalıcı zarar verebilir. Bu nedenle, deterjan seçimine de özen gösterin ve temizlikten sonra yüzeyi mutlaka durulayın.

Kurumuş Artıklar ve İnatçı Lekelerin Çıkarılması
Dökülen yiyecek, içecek veya benzeri şeyler hemen temizlenmezse kuruyup zor lekeye dönüşebilir. Kuruduğunda çıkarılması zorlaşan boya, oje, sakız, hardal, ağır yağlar gibi artıkları plastik bir spatula yardımı ile narince kazıyın, ardından suyla temizleyin. Lekenin kalması durumunda, Cif Power Sprey (Unilever) veya Mr. Muscle Sprey (Johnson Wax) gibi banyo-mutfak yüzey temizleyicilerini lekenin üzerine uyguladıktan sonra, Scotch-Brite (3M) mavi hassas sünger ile ovalayın, ardından mutlaka durulayın.
Tek seferde çıkarılması güç olan inatçı kirlerin temizlenmesi için, Domestos Ultra Çamaşır Suyu (Unilever) ve Mr. Proper Aktif Jel (Procter&Gamble) gibi çamaşır suyu katkılı jel temizleyiciler de oldukça başarılıdır. Bankonuzu, hiçbir şekilde temizlik ürününü iyice durulanmadan kurumaya bırakmayın.
Özellikle pas türü lekeler, ağır kimyasallarla çıkarılır ve temizlenirken yüzeyin yıpranmasına yol açar. Öncelikle pas ve kireç lekelerinin oluşumuna izin vermeyin. Eğer oluştuysa da çıkarmak için direkt leke üzerine uygulanması ve uygulama sonrası mutlaka durulanması şartıyla Marc Deodorantlı Kireç ve Pas Sökücü Jel (Reckitt Benckiser) gibi ürünler kullanın.
Yüzeydeki yağ lekelerinin temizliğinde ise Kombi Yağ Çöz (Levent Kimya), Cillit Bang (Reckitt Benckiser) ve Ajax Sık ve Sil (Colgate Palmolive) gibi yağ ve kir çözücü ürünleri mutlaka durulanmak koşulu ile kullanın ve uygulama sonrası yüzeyi çok iyi durulayın.
Çimstone Sağlamdır, Ancak Tahrip Edilemez Değildir
Her türlü yüzey gibi Çimstone da fiziksel özelliklerini zayıflatan çok güçlü kimyasallara ve çözücülere maruz kalması halinde, kalıcı olarak hasar görebilir. Alifatik veya aromatik solvent içeren ürünleri (tiner gibi), trikloretan veya metilen klorid içeren ürünleri bankonuza uygulamayın. Fırın/ocak temizleyicileri gibi yüksek agresif temizleme ajanlarından ve yüksek alkalin/pH seviyesine sahip bulaşık makinesi deterjanlarından uzak durun. Bu kimyasalları ve bunları içeren ürünleri, banko üzerinde kullanmanız sakıncalı olabilir.
Yağ veya pudra içeren ürünler de yüzeyde buğulu görüntü oluşturabilir. Çam yağı gibi malzemeler içeren temizleyiciler yüzeyde bırakılırsa, bankoda iz yapabilir. Ayrıca içinde yumuşak ya da sert ovucu partiküller bulunan (Toz Vim, Cif Krem gibi) temizlik maddeleri kullanılması uygun değildir. Bunların yerine jel ve sıvı türünde ürünleri kullanın.
İçinde yüksek oranda asit (tuzruhu gibi) veya baz bulunan temizlik malzemeleri de temizlik sonrası tamamen durulanmazsa, zaman içinde etki göstermeye başlar. Temizlik için pH etkisi azaltılmış ürünleri (raflarda bulunabilecek genel temizlik ürünleri) kullanın. Aktif hidroksit içeren alkali ürünleri, derzleri etkileyecek yoğunluktaki asidik ürünleri kullanmayın. Yüzeyin bu zarar verici maddelerden herhangi birine maruz kalması durumunda, hemen suyla silerek zararlı etkinin oluşmasını engelleyin.
Yüksek Sıcaklığa Maruz Bırakılmamalıdır
Çimstone, sıcaklıkları kısa süreli olarak tolere edebilir. Ancak, fırından çıkarılan tepsi veya ateşten alınan tencere gibi çok yüksek sıcaklığa ulaşmış mutfak kaplarınızı bankonun üzerine koymayın, mutlaka nihale kullanın. Çok yüksek sıcaklıklara maruz bırakılan yüzeylerin, ürün özelliğine göre farklı tepkiler vermesi (çatlama, renkte açılma, yüzey bozukluğu) beklenebilir. İşlem gören ve kesim yapılan kısımlar, zayıf olan bölgeler olduğundan, o bölgelerin ısıya karşı korunmasına daha fazla özen gösterin. Ayrıca, süpürgelik veya bankoya yakın duran bir ısı kaynağı varsa, yansıyan ısıya dikkat edin. Yansıyan ısı birikerek çok yüksek derecelere ulaşıp bankonuzda bozulmalara yol açabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.